Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

'Stop de bloeding - red een leven!'

Datum: 24 januari

Op donderdag 24 januari 2019 biedt de co-raad VUmc een unieke cursus aan: ‘Stop de bloeding - red een leven!’ Deze cursus is gericht op eerste hulp bij aanslagen en wat te doen bij grote bloedingen. Gelukkig zijn grootschalige incidenten zoals schietpartijen en bomexplosies geen dagelijks fenomeen, echter is de incidentie hiervan in de westerse wereld de afgelopen jaren helaas wel toegenomen.

De oorspronkelijke cursus is opgezet vanuit een initiatief van de American College of Surgeons (ACS). Onder het motto Stop The Bleed, Save a Life wordt er in de VS campagne gevoerd over de noodzaak van het direct stoppen van bloedingen door inzet van directe omstanders en niet-medisch onderlegde hulpverleners.

Traumachirurgen (Leo Geeraedts, Georgios Giannakopoulos) van VUmc kregen toestemming om de cursus in Nederland op te zetten en Amerikaanse materialen te morgen gebruiken, wat resulteerde in de eerste cursus in november 2016.

 

Normaliter kost deelnemen aan de cursus €100,-: ter uitzondering kunnen wij vanuit de co-raad VUmc deze cursus aan 30 coassistenten aanbieden voor slechts €15,-! De cursus zal plaatsvinden op donderdag 24 januari 2019 van 18:30 - 21:30 inclusief eten.

 

Wat: Cursus: “Stop de bloeding - red een leven!”

Wanneer: donderdag 24 januari 2019, 18:30 - 21:30 (inclusief eten)

Kosten: €15,- (+ €0,75 transactiekosten)

Maximum aantal plekken beschikbaar: 30 coassistenten

Meer informatie: www.stopdebloedingredeenleven.nl

 

Schrijf je in voor deze eenmalige en unieke cursus via onze website!