Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Kalender

 • Labwaarden 2.0

  Op veler verzoek opnieuw een workshop labwaarden! Afgelopen maart trok Jos Kooter een volle zaal en wij begrijpen waarom. Het was een interactief, leuk college waarin we veel hebben geleerd over Na/K. Helaas was er te weinig tijd om alle verzoekjes uit de zaal te behandelen en dus komen we nu met labwaarden 2.0

  In deze workshop zal Jos Kooter wederom onze kennis over labwaarden en de interpretatie daar van komen prikkelen. We gaan het dit keer dus over een ander onderwerp hebben dan elektrolyten (labwaarden 1.0 gemist is dus geen probleem), wat het onderwerp wordt is aan jullie! Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en eigen inbreng te leveren. 

  edit: de workshop zal toch om 19.00 plaatsvinden!

  Tijd: 19.00 - 21.00
  Waar? MF-FG2
  Kosten: €3,- exclusief transactiekosten, inclusief eten en drinken vooraf

 • Vergadering IOO

 • Geneeskeuze training

  ogo Geneeskeuze
  Dendert jouw toekomst trein ook maar door en weet je eigenlijk niet of die trein wel de goede kant oprijdt? Stap eens uit en kom naar de training 'Keuzestress, hoe kies ik mijn toekomst?’

  Geneeskeuze biedt speciaal voor coassistenten van het VUmc de training ‘Keuzestress, hoe kies ik mijn toekomst?’ aan. Met behulp van DiSC en het Waardenspel krijg je meer inzicht in jezelf en wat jij belangrijk vindt. Daarnaast komt ‘kiezen’ aan bod en de manier waarop jij keuzes maakt.

  De training vindt plaats op 6 september van 19.30 – 22.30 uur. Kosten bedragen €20,- (i.p.v. €40,-), graag contant meebrengen op de avond zelf. Locatie: W.G. Plein 265, 1054 SE Amsterdam.

  Heb je nog geen idee wat je na je studie wil gaan doen? Schrijf je dan snel in voor de training via deze link: https://docs.google.com/forms/d/1wR3znthS6Fif1F_NBQENLDCQyf4NDIr0DLqvEuXH2H8/edit

  Meer informatie is te vinden op de website van Geneeskeuze.

 • LOCA

 • Co-Feest VUmc-AMC

  22 september is het dan eindelijk zover, de voetjes van de coassistenten van het Meibergdreef en de Boelelaan kunnen gezamenlijk van de vloer! Trek die flippo’s, Pokémon kaarten en Jojo’s maar van de zolder want op 22 september gaan we Back to the Nineties. Het decennium waarin Duitsland herenigd werd, Nelson Mandela de eerste zwarte President van Zuid Afrika werd en de allereerste GTST op de beeldbuis verscheen. Het belooft een geniale avond vol nostalgisch goede hitjes te worden.

  Koop nu je kaarten via https://www.ticketkantoor.nl/shop/co-feest en wees er snel bij want if you snooze, you loose!
  Locatie: Auditorium – Generator Hostel (in het Oosterpark)
  Kosten: €5 (geen geld)

 • Lezing Prof. Dr. Maat - 5 oktober

  George J.R. Maat studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Leiden en behaalde in 1973 zijn artsexamen. Na zijn promotie in 1974 was hij als anatoom achtereenvolgens werkzaam aan de Universiteit van Suriname, Leiden, Koeweit, Utrecht en opnieuw Leiden. Ook gaf hij interuniversitair onderwijs in de fysische antropologie en anatomie.

  Professor Maat is met zijn werk betrokken geweest als kernlid Landelijk Team Forensische Opsporingen bij het identificatieproces van honderden slachtoffers van grote incidenten. Zoals de vuurwerkramp in Enschede, de massagraven in Kosovo, de tsunami in Thailand en van de MH-17 slachtoffers in Oekraïne. Vaak werkte hij onder erbarmelijke omstandigheden, vechtend tegen warmte en tijd, strijdend tegen de lokale autoriteiten en primitieve techniek ter plaatse.

  Over zijn werk en ervaringen heeft hij verschillende keren college geven aan medische studenten. Bij een van zijn lezingen waren, zonder dat hij het wist, journalisten aanwezig die een audio-opname hadden gemaakt. RTL maakte deze fragmenten van de lezing openbaar. Minister Van der Steur van Justitie zette Professor Maat om deze reden tijdelijk uit zijn functie. Dit leidde tot politieke en journalistieke verwikkelingen.

  Op donderdag 5 oktober zal Professor Maat een lezing geven over zijn werk en ervaringen als forensisch arts, maar ook over de academische vrijheid in de collegezaal. Want hoe is het voor een arts, die zijn werk juist uitvoert, om op deze manier in de media te komen?

  Zou je graag bij dit college aanwezig willen zijn? Koop dan een kaartje via deze site. Wees er snel bij, want met zijn gulle glimlach, vrolijke snor, olijke vlinderdas, droge humor en vooral zijn talent om iedereen aan zijn lippen te hangen, trekken de lezingen van Professor Maat altijd overvolle zalen!

  Datum: Donderdag 5 oktober
  Locatie: MF-FG2
  Tijd: 19:00 uur tot 21:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur met soep en broodjes)
  Kosten: €3,- exclusief transactiekosten 

 • IOO vergadering

 • LOCA

 • Meeting Croiset

 • OFSO

 • Wetenschappelijk schrijven

  Bezig met je wetenschappelijke stage of ga je deze bijna beginnen? Bijna afgestudeerd en interesse in promotieonderzoek? Die competentie 'academicus' eens wat opschroeven? Dan ben je aan het goede adres. 

  Maandag 13 november zal AMC-promovendus R. Molenaar een interactieve cursus komen geven over wetenschappelijk schrijven. Hij heeft in verschillende medische bladen gepubliceerd, waaronder The Lancet en zal ons dus heel wat kunnen leren over het schrijven van een goed wetenschappelijk artikel. In 2016 hebben we deze cursus al twee maal aangeboden en destijds werd deze als zeer positief ontvangen. Tijd voor een refresh! 

  Tijd: Inloop vanaf 19.00 met food & drinks en om 19.30 zullen we beginnen met de cursus. 
  Locatie: MF-G513

  Koop nu je kaartje via onderstaande link en we zien je graag 13 november!

 • VGT

 • CGV

 • OFSO

 • Workshop Antibiotica

  Positieve bloedkweek met een enterokok? Patient met een erysipelas?  Raak jij ook in de stress als de artsen je vragen welke antibiotica je hierbij zou voorschrijven? Of als ze vragen hoe het nou precies zat met de beta-lactam-ring? Kom dan donderdag 21 december naar de workshop antibiotica. In twee uur tijd zal je een bijspijkercursus krijgen over de werking van de diverse antibiotica en daarna oefenen met casussen uit de praktijk.

 • ALV (bestuurswissel)

 • Workshop: "Doctors without patients?" niet klinische carrieremogelijkheden voor artsen

  Op maandag 22 januari 2018 organiseren de Co Raad en MFVU ondersteund door VUmc School of Medical Sciences een symposium:

  'Doctors without patients?'
  niet-klinische carrièremogelijkheden voor artsen

  Wil jij weten wat je nog meer kunt doen met je studie Geneeskunde? Hoor jij graag eens hoe het is om met je arts-diploma iets anders te worden dan medisch specialist of iets binnen de patiëntenzorg?
  Zou jij willen weten hoe het is om te werken binnen het onderwijs, het medisch management, consultancy of informant te zijn bij een groot Farmaceutisch bedrijf?
  Kom dan naar het symposium maandag 22 januari en kom alles te weten over wat je nog meer kunt met je Geneeskunde diploma!

  Schrijf je hier in voor maar 3,80 euro en dan zien we jou maandag 22 januari vanaf 18.30 uur in de Amstelfoyer. Het is inclusief avondeten wat daar geserveerd zal worden tot 19.00. Let op; er mag niet gegeten worden in de Amstelzaal. 
  Het zal een vol programma zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur met verschillende sprekers en aanvullend een borrel met een hapje en een drankje.
  VIA DEZE LINK, schrijf je je in en koop je je kaartje: 
  www.ticketkantoor.nl/shop/symposium22jan

  Meer informatie over het evenement en de sprekers volgt binnenkort op deze pagina. Mocht je vragen hebben dan kan je mailen naar onderwijscontactpersoon@mfvu.nl of naar evenementen@co-raad.nl

 • Pubquiz

   

 • Studentenforum

  Aanstaande 7 februari zal het eerste studentenforum voor masterstudenten plaatsvinden. Dit forum zal in plaats van het gebruikelijke co-groep vertegenwoordigers overleg na de VGT plaatsvinden en is toegankelijk voor alle masterstudenten. Het studentenforum is een plek waar studenten, docenten en het management van de opleiding samenkomen om onderwerpen te bespreken die hen allen aangaan. Er zal van start worden gegaan met een aantal stellingen, waarna er ruimte is voor discussie. Dit is een unieke kans voor jou als student om input te leveren over onder andere het onderwijs en de coschappen en waarbij mogelijke vragen direct beantwoord kunnen worden. De aanwezigheid van studenten is hierbij dus van groot belang! We beginnen met een inloop met lunch van 13:00-13:30, waarna we om 13:30 zullen starten met het studentenforum. Rond 14:30 zullen we afsluiten met een gezamenlijke (gratis) borrel.

 • Workshop echografie

  Ben jij ook nieuwsgierig wat er schuilgaat achter een echokop? En zou jij deze graag eens zelf in de hand nemen? Dan is dit je kans! Op 28 maart organiseert de Co-Raad weer de populaire workshop Echografie waar jij ervaring op kunt doen met de wondere wereld van de echografie.

 • Speeddate de Specialist 2018

  Klik hier om je snel aan te melden voor het grootste studenten-specialisten evenement van het VUmc!

 • Workshop anesthesie

  Op woensdag 9 mei organiseren we als Co-Raad voor het eerst een workshop in het Simlab van VUmc. Tijdens deze workshop zal je in teamverband werken als anesthesist en de acute problemen via de ABCD systematisch te achterhalen en proberen te behandelen. In teams gaan we tegen elkaar strijden om de scenario's van de levensechte simulatiepatenten in acute situaties zo goed mogelijk op te lossen, kortom een bijzondere en unieke ervaring! Voor deze workshop zijn er maar 20 plekken dus koop snel je kaartje. Het evenement start om 17.45 en we zijn klaar om 22.00, inclusief een avond eten en een borrel. 

 • Jan Heijlman Prijs

  Jan Heijlman Prijs
  Voor ons, als coassistenten, is goed onderwijs erg belangrijk. We willen goed onderwijs stimuleren door dit te belonen. Jaarlijks wordt daarom de Jan Heijlman prijs uitgereikt aan de beste specialist, KTO docent, KTO, arts assistent en coschap. Dit jaar vindt de uitreiking van de prijzen plaats op donderdag 31 mei in de Waverzaal van 17.00 -18.30. Jullie zijn van harte welkom om te zien wie er dit jaar met de prijs vandoor gaat. Dit zijn de genomineerden van de JHP 2018:

 • ALV en bestuurswissel

 • Botenborrel

  Na de uitverkochte vaart van vorig jaar organiseert de Co-Raad dit jaar wederom de Boten borrel! Op vrijdag 13 juli zullen we van 19:00 tot 22:00 uur door de Amsterdamse grachten varen om de zomer in te luiden. Uiteraard onder het genot van genoeg lekkere hapjes en (alcoholische) drankjes. Dit alles voor maar €12,50! Koop snel een kaartje, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. OP=OP!

 • Labwaarden

  Vorig jaar was de labwaarden workshop weer een groot succes, daarom is er op 30 augustus 2018 weer een nieuwe labwaarden workshop met Jos Kooter. In deze workshop zal Jos Kooter wederom onze kennis over labwaarden en de interpretatie daarvan komen prikkelen. We gaan het dit keer hebben over elektrolyten en nierfunctie, verder is het aan jullie! Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en eigen inbreng te leveren. 
  De workshop begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur, vanaf 18.30 uur is er inloop met avondeten. Dit alles voor maar €3,00, dus schrijf je snel in via deze site!