Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

F.A.Q.

Hieronder antwoorden op een aantal vragen die wij regelmatig krijgen. Mocht het antwoord wat jij zoekt er niet tussen staan, mail ons dan gerust!

1) Voor wie is de Co-Raad?
De Co-Raad is bedoeld voor alle masterstudenten geneeskunde aan de VU, zowel voor coassistenten als voor masterstudenten die hun wetenschappelijke stage lopen. Het bestuur van de Co-Raad vormt de schakel tussen de masterstudenten enerzijds en het Instituut voor Onderwijs en Opleiden (IOO) anderzijds. 

2) Wat doet de Co-Raad?
Als bestuur houden wij ons met verschillende zaken bezig. Ten eerste zijn wij actief betrokken bij onderwijsevaluaties en klachtenbemiddeling. Wij organiseren Co-Lunches om te onderzoeken wat er speelt onder studenten en hebben zes tot acht keer per jaar een contactmoment met de programmaleider van de master geneeskunde, mevrouw Daelmans. Daarnaast organiseren wij workshops en evenementen (zie hieronder). 

3) Welke evenementen organiseert de Co-Raad?
Wij organiseren workshops die een aanvulling vormen op het reguliere onderwijs. We proberen onderbelichte thema’s aan bod te laten komen, denk hierbij aan een workshop 'Intoxicaties', 'Antibiotica', 'Radiologie' of 'Labwaarden'. Ook organiseren wij verschillende activiteiten die voorbereiden op de arbeidsmarkt, waarvan ‘Speeddate de Specialist’ de bekendste is. Daarnaast de 'Jan Heijlmanprijs', een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste coschappen en de beste coassistenten begeleiders. Tot slot organiseren wij een aantal maal per jaar evenementen zoals een pubquiz en de botenborrel om de sociale cohesie tussen studenten te bevorderen.

4) Hoe koop ik een kaartje voor een evenement?
Kaartjes voor evenementen zijn te koop via onze website. Wij werken met het betaalsysteem iDEAL, hier zijn transactiekosten aan verbonden. De aangeven prijzen zijn exclusief transactiekosten, deze worden automatische verrekend bij de betaling.  

5) Ik heb een account maar ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?
Klik op inloggen, en vervolgens 'wachtwoord vergeten'. Lukt dit niet? Stuur dan een mail naar bestuur@co-raad.nl, binnen enkele dagen zullen we een nieuw wachtwoord voor je instellen.

6) Ik studeer aan een andere universiteit maar wil graag naar één van jullie evenementen komen, kan dit?
Dit kan, maar we geven onze eigen leden voorrang. Wil je hier gebruik van maken stuur dan een mail naar evenementen@co-raad.nl en vermeld om welke workshop het gaat, binnen enkele dagen hoor je of het mogelijk is de workshop bij te wonen. Bij een positieve reactie kun je via onze website eerst lid worden en dan een kaartje kopen. 

7) Ik kan toch niet naar het evenement, kan ik mijn geld terugkrijgen?
Wanneer je dit op tijd meldt (meer dan 24 uur voor de activiteit) kunnen we het kaartje vaak nog aan iemand anders verkopen. Mocht dit het geval zijn dan krijg je inderdaad je geld terug. Om af te zeggen kun je mailen naar evenementen@co-raad.nl. Vermeld om welke activiteit het gaat en vergeet niet om je rekeningnummer door te geven anders kan onze penningmeester het geld niet over maken.

8) Ik zit nog in de bachelor, kan ik naar een activiteit komen?
Onze workshops zijn bedoeld voor masterstudenten, vandaar dat zij voorrang krijgen. Zit je in bachelor jaar drie dan maken we een uitzondering wanneer er plekken over zijn. Stuur een mail naar evenementen@co-raad.nl. Vergeet niet te vermelden om welke activiteit het gaat. Kort voor de activiteit krijg je te horen of er een plekje voor je is.

9) Wat is het co-groep vertegenwoordigers overleg en wie mogen hierheen?
Het co-groep vertegenwoordigers overleg vind plaats na elke VGT . Tijdens het overleg willen we zoveel mogelijk input van jullie, de coassistenten.  Tijdens het overleg worden zaken waar jullie tegen aanlopen tijdens de coschappen besproken. Denk hierbij aan: roosters, beoordelingen en de ervaren werklast. Elke co-groep heeft twee (of meer) vertegenwoordigers, welke zich bij het informatiepraatje tijdens het voorbereidend coschap vrijwillig hebben opgegeven. In de week voor de VGT wordt de agenda naar hen verzonden, waarna zij input kunnen vragen aan hun co-groep. Ook kunnen zij zelf punten inbrengen om te bespreken tijdens het overleg. Mocht je geen co-groep vertegenwoordiger zijn, maar wil je wel graag naar dit overleg stuur dan een mail naar m1@co-raad.nl.

10) Waar kan ik terecht met een klacht?
Kijk onder het kopje 'Klachten' welke stappen je kunt ondernemen.

11) Wat gebeurd er met mijn klacht?
De klacht of vraag wordt in eerste instantie door de masterfunctionarissen zo goed mogelijk beantwoord. Ook wordt iedere klacht besproken tijdens het acht wekelijks overleg met mevrouw Daelmans, programmaleider van de master. De Co-raad en het IOO zoeken samen naar een passende oplossing voor de klacht. Na het overleg worden de te nemen vervolg stappen aan de student teruggekoppeld.

12) Ik heb een idee, hoe kan ik dit aan jullie doorgeven?
Heb je een idee hoe we de co-raad kunnen verbeteren of een andere suggestie. We horen dit het liefst via een e-mail, je kunt mailen naar bestuur@co-raad.nl.

13) Ik ben enthousiast over de Co-Raad en overweeg ook een bestuursjaar. Hoe kan ik hiernaar solliciteren?
Een jaar bestuur van de Co-Raad is een ideaal instrument om jezelf verder te ontwikkelen. Je leert hoe complexe organisatie zoals de VU functioneren, je leert plannen, organiseren en werken aan taken binnen een team. Het bestuur van de Co-Raad bestaat uit negen mensen waarvan voorzitter, secretaris en penningmeester het dagelijks bestuur (DB) vormen, drie leden vervullen de functie van masterfunctionaris en drie leden zijn verantwoordelijk voor evenementen & public relations (PR). Een bestuursperiode wordt in de regel voor één jaar vervuld. Er wordt twee keer per jaar gewisseld ten behoeve van de continuiteit. Aanmelden voor het bestuur kan in april en in oktober. Houd rond die tijd onze website goed in de gaten!

14) Ik wil graag betrokken worden bij de evaluatie van onderwijs, maar vindt een jaar bestuur toch iets teveel van het goede. Hoe kan ik alsnog betrokken worden bij het onderwijs?
Wil jij je inbreng geven over het onderwijs, heel graag! Wij nodigen je van harte uit voor het CGV. Zie ook het antwoord op vraag 9. Dit is de makkelijkste manier om je mening te geven over het onderwijs. Een andere optie is te mailen naar bestuur@co-raad.nl dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

15) Hoe kan ik op de hoogte blijven van de activiteiten van de Co-Raad?
Naast het bezoeken van onze website kan je je aanmelden voor onze maandelijks nieuwsbrief waarin we terugkoppelingen geven over onderwijszaken, aankomende evenementen aankondigen en andere interessante vacatures en/of activiteiten voor coassistenten plaatsen. Verder kan je onze Facebook-pagina liken, daar worden ook onze evenementen en ander nieuws gepost.