Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Nieuws

De opleidingscommissie van het Forensisch Medisch Genootschap (FMG) heeft ontzettend goed nieuws! De opleiding gaat namelijk helemaal veranderd worden, op weg naar volwaardige specialisatie. Een opleiding die meer aansluit bij deze tijd en de verscherpte Europese regelgeving voor medisch specialistische opleidingen. Het wordt een brede specialistische opleiding van 3-4 jaar met veel praktijk- en externe stages.
Als forensisch arts vorm je een brug tussen de medische wereld en justitie. Je komt onder andere in aanraking met politie bij het verlenen van arrestantenzorg en de lijkschouw bij een vermoeden op een niet-natuurlijk overlijden. Ook ben je verantwoordelijk voor het verrichten van forensisch medisch onderzoek zoals sporenafname bij delicten. En dit is nog maar het tipje van de sluier!
Waar er de laatste jaren een duidelijke trend zichtbaar is in de daling van het aantal beroepsplaatsen voor ANIOS, AIOS en ‘jonge klaren’ voor de meeste specialisaties, dreigt er bij de forensische geneeskunde juist een tekort aan artsen. Om te inventariseren hoeveel interesse er is bij jullie, coassistenten en artsen in spe, naar de forensische geneeskunde, vragen we jullie om de enquête van max. 5 minuten in te vullen.
We zouden jullie ontzettend dankbaar zijn!
De opleidingscommissie FMG