Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Carrière

Hier vind je informatie zoals vacatures, aangeboden stages en andere extra-curriculaire activiteiten die je kunt volgen om je horizon te verbreden, je kennis te verdiepen of je opleidingsplek weer een stapje dichterbij te brengen. Via deze link vindt je meer informatie over je beroepskeuze en loopbaanoriëntatie.

Vacatures & Stages 

Voor coassistenten:

- Wachttijd voor je co-schappen? Interesse in de chirurgie? Alvast in de kliniek aan de slag? Nauw contact met chirurgen?

Vanaf 13-03- 2016 werken wij binnen het VUmc met een nieuw EPD. Hoewel we binnen het ziekenhuis hard gewerkt wordt om het registratieproces op orde te krijgen en te houden, kunnen wij zeker extra ondersteuning gebruiken. Jouw uitdaging is om samen met chirurgen en DBC-adviseurs van Heelkunde de registratie te verbeteren. Als projectmedewerker word je ingezet voor registratie-correctie werkzaamheden. Het is een functie waarbij je regelmatig contact hebt met artsen en DBC adviseurs. Daarnaast leer je ook de DBC-systematiek en registratie in Epic goed kennen. Je werkt samen met twee andere projectmedewerkers (artsen).

Functieprofiel 

  • ASAP starten
  • Ongeveer 12 uur per week (liefst in vrije periode voor of tijdens de co-schappen)
  • Bachelor geneeskunde op zak
  • Je bent zelfstandig, leergierig en bereid jezelf in te lezen
  • Je werkt accuraat en bent analytisch ingesteld
  • Je hebt affiniteit met de zorg

Interesse? Mail dan snel jouw motivatie en CV naar: J.Meekel@VUmc.nl

 

- Medicatiereviewer openbare farmacie of verzorgende IG? Juist in de periode als co-assistent (en vlak daarna) kan je bij Student4Care relevante werkervaring opdoen die van meerwaarde is op je CV! Bovendien wordt er rekening gehouden met jouw beschikbaarheid en zijn de opdrachten flexibel in te plannen naast andere bezigheden. Daarnaast biedt Student4Care scholing en begeleiding waardoor je als medicatiereviewer in de openbare apotheek of als Verzorgende IG bij verschillende zorginstellingen aan de slag kan. Samen met IJze (ijze@student4care.nl /030 227 01 97) ga je kijken welke projecten op basis van jouw wensen beschikbaar zijn! 

- Voor de MYOMEX trial (Lucrin vs. Esmya voorafgaande aan laparoscopische myoomenucleatie) wordt gezocht naar iemand die van januari t/m mei 2016 ongeveer 2 dagen per week beschikbaar is voor het includeren van patiënten, het versturen van reminders, her maken van nieuwsbrieven en het geven van injecties door het hele land (incl. reiskostenvergoeding). Bij interesse kan gemaild worden naar i.demilliano@vumc.nl, arts-onderzoeker Gynaecologie.

Voor bijna afgestudeerde coassistenten: 

- Arts-onderzoeker - De Stichting Registratie Systeemziekten Nederland heeft een landelijk register, DAiRE geheten (Dutch Autoimmune REgister, www.dairegistry.nl). Momenteel wordt het register gebruikt voor de invoer van gegevensn van patiënten met systemische lupus erythematosus (SLE). De doelstelling van dit register is met de verzamelde patiëntengegevens beter inzicht te krijgen in de ziektestatus van de patiënt en de behandeling van SLE in Nederland. Nieuwsgierig geworden? Meer informatie en contactgegevens vind je op deze pagina.

- ANIOS Verzekeringsgeneeskunde - Kijk ook eens buiten het ziekenhuis. Misschien is een jaar ervaring op doen als anios in de verzekeringsgeneeskunde wel iets voor jou? Het UWV biedt diverse anios-plekken in Amsterdam, Almere en Utrecht. Nieuwsgierig geworden? Krijg via deze video een indruk over het werk van een verzekeringsarts. Solliciteren of een dagje meelopen? Ga dan naar de vacature.

Cursussen, Summerschools, Congressen en handige links/apps 

Beroepskeuze en loopbaanorientatie VUmc - Het maken van een keuze voor de meest geschikte vervolgopleiding ná het artsenexamen is een belangrijke factor voor je toekomst als arts. Met je keuze wil je recht doen aan jouw ideale beeld van de toekomst, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.
De opleiding geneeskunde VUmc biedt studenten ondersteuning bij het maken van een evenwichtige beroepskeuze via de leerlijn beroepskeuze en loopbaanorientatie. 
Op deze pagina vind je informatie over de verschillende workshops die je kosteloos worden aangeboden door de opleiding en vind je praktische links naar o.a. het carriereplatform van de KNMG.

Medical Business Education - Als coassistent leer je de ins en outs van het ziekenhuis kennen. Maar hoe zit het nu precies met de financiering van onze gezondheidszorg? Stichting Medical Business helpt je op weg met een serie Online courses.
In de eerste reeks van drie courses zullen ‘Marktwerking in de zorg’, ‘De financiering van de gezondheidszorg’ en ‘Medisch leiderschap’ aan bod komen.
Geïnteresseerd? Vanaf 21 april zijn de courses online vrij beschikbaar via www.medicalbusiness.nl Heb je suggesties voor een volgend onderwerp? Mail dan naar: education@medicalbusiness.nl

Medical Business Projects - Wordt een arts in de lead! Interesseer jij je voor de financiële en/of organisatorische kant van de zorg? Zou jij jezelf willen ontwikkelen tot ‘arts in the lead’ en tegelijkertijd ook echt een bijdrage willen leveren aan verbetering van de zorg? Medical Business Projects biedt je deze mogelijkheid en zoekt ambitieuze, jonge dokters! 
Meld je tot eind juni aan voor deze unieke ervaring! Check voor meer info de website of bekijk deze video!

Battle of the meds: farmacologische quiz-app voor (aankomende) co’s. Of je nou bezig bent met oogheelkunde, dermatologie, psychiatrie of kindergeneeskunde; als coassistent ben je constant bezig met het opdoen van kennis. De wekker gaat vroeg en de dagen zijn lang en als je thuis komt heb je waarschijnlijk weinig zin om je te verdiepen in de rode draad die door elk coschap gaat: die van de farmacologie en farmacotherapie. Toch is dat een belangrijk onderdeel dat niet over het hoofd gezien mag worden. Daarbij wordt er een landelijke toets Medicatieveiligheid ingevoerd die elke coassistent moet halen.
Gelukkig hebben twee coassistenten van de UvA iets bedacht om het studeren leuker en makkelijker te maken: De app Battle of the Meds. Dit is een app in de vorm van een quiz waarin alle stof van de eindtoets farmacologie verwerkt zit. De app is een soort ‘Slimste Mens’ met drie rondes met vragen, oplopend in moeilijkheidsgraad. Het is mogelijk om in je eentje te oefenen maar ook om je mede-co's of bazen uit te dagen. Er worden verschillende ranglijsten bijgehouden zodat iedereen kan zien wie de beste speler is maar ook bijvoorbeeld de beste universiteit!
De VU heeft al een aantal keer op de eerste plaats gestaan en dat is best iets om trots op te zijn! Meer informatie is te vinden op de website: www.battleofthemeds.com. De app is gratis verkrijgbaar in de Appstore of op GooglePlay.
 
Antibiotica checklist - Antimicrobiële resistentie is wereldwijd een groeiend probleem. Een van de belangrijkste oorzaken is het overmatig gebruik van antibiotica. Eerdere studies hebben laten zien dat er ook in Nederland nog veel verbetering mogelijk is in het gebruik van antibiotica. Bovendien is het verbeteren van het antibioticagebruik ook van belang om de opnameduur van de patiënt te verkorten, en ziekenhuiskosten te verminderen. 
Daarom wordt er vanaf 1 maart 2015 op de afdelingen KNO, interne geneeskunde en SEH in het VUmc een antibiotica-checklist geïntroduceerd. Deze checklist wordt ingevuld door de arts, en komt van pas op het moment dat er therapeutische antibiotica intraveneus wordt gestart. Als coassistent ben je onderdeel van het zorgteam, en kan je de arts hierbij helpen. Graag verwijzen wij voor informatie naar www.abchecklist.nl. Op deze website staat ook een e-learning over antibiotica, speciaal voor coassistenten.
Voor vragen of opmerkingen kan je gebruik maken van het contactformulier op de website of mailen naar f.v.vandaalen@amc.nl
 

Internistische verdiepings club - Wil jij je verdiepen in internistische onderwerpen? Eén keer per 3-4 weken komt een enthousiaste groep studenten bijeen om samen een casus en een artikel grondig door te nemen. Recente casuïstiek en artikelen worden gekozen uit hoogwaardige tijdschriften. Dit alles zal gebeuren onder leiding van internisten Yvo Smulders, Jos Kooter en Abel Thijs. Dus wil je op een ontspannen manier complexe casuïstiek en de achterliggende methodiek van artikelen goed leren begrijpen? Mail dan voor meer informatie naar: r.j.de.roos@student.vu.nl

Basic Suturing Course (BSC)  - Een driedaagse extra-curriculaire hechtcursus, ontwikkeld op de afdeling Chirurgie en Plastische Chirurgie door o.a. 6 coassistenten met affiniteit voor snijdende vakken. Wil jij écht goed leren hechten en knopen? Ambieer je een snijdend vak? In het voorjaar en najaar starten cursussen van BSC. Meer info vind je op Facebook Basic Suturing Course.