Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Carrière & vacatures

Hier vind je informatie zoals vacatures, aangeboden stages en andere extra-curriculaire activiteiten die je kunt volgen om je horizon te verbreden, je kennis te verdiepen of je opleidingsplek weer een stapje dichterbij te brengen. Via deze link vindt je meer informatie over je beroepskeuze en loopbaanoriëntatie.

Vacatures & Stages 

ANIOS Poliklinische Psychiatrie 

Ben jij een arts-assistent die zich oriënteert op een toekomst binnen psychiatrie, huisartsgeneeskunde of gewoon ervaring op wil doen binnen de poliklinische psychiatrie, dan ben ik op zoek naar jou! Op de poli’s van Rivierduinen (GGZ) in Voorhout, Katwijk en Lisse werken arts-assistenten in een multidisciplinaire teams samen met cliënten met SAS (Stemming-, Angst-, en Somatoformestoornissen), Persoonlijkheids- en Bipolaire stoornissen. Onze werkplekken vormen een goede basis voor je verdere loopbaan en worden door arts- assistenten als zeer leerzaam beoordeeld. Meer informatie over de vacature vind je via deze link. Neem bij vragen gerust contact met mij op: Michelle Mutschelknauss (Manager Algemene Zaken) 06-13922590. 
 

10 basisartsen omgeving Amsterdam Gericall

Gericall is momenteel op zoek naar 10 basisartsen in de driehoek Haarlem-Amsterdam-Alkmaar. Dit kan als Gericall basisarts avond-, nacht en weekenddiensten (ANW) voor zorginstellingen in jouw omgeving.
Functie en rol
Je bent afgestudeerd als basisarts met eventuele ervaring als arts. Er is altijd een specialist ouderengeneeskunde als achterwacht voor je beschikbaar. Voor de tijden dat je bereikbaar bent ontvang je een vaste vergoeding en een toeslag over je telefonische consulten en de visites.
GERICALL als werkgever
Gericall is zeer aantrekkelijk als werkgever voor artsen die (extra) willen werken naast hun huidige baan of in afwachting zijn van een opleidingsplaats. Gericall zorgt dat je je ook verder ontwikkelt als arts en het levert naast relevante werkervaring ook de nodige verworven competenties op.
Werkzaamheden
Als basisarts bij Gericall werk je zelfstandig en je werkt te allen tijde onder supervisie van een specialist ouderengeneeskunde in de achterwacht die je kunt raadplegen. Jouw werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van onderzoek, diagnostiek, het behandelen van acute zaken en verslaglegging.
Vast of tijdelijk
Bij Gericall kun je werken als ZZP’er, in vast dienstverband of als oproepcontractant. Werkuren van 17:00 uur tot de volgende dag 08:30 uur. In het weekend werk je of van vrijdag 17:00 uur tot zondag 08:30 uur of van zondag 08:30 uur tot maandag 08:30 uur.
Verdere informatie
Geef je baanwensen door aan Jelle, hr@gericall.nl, dan ontvang je op jouw situatie gerichte en passende vacatures @Gericall. Telefonisch kan ook, 0850012129.
 

ANIOS interne geneeskunde gezocht!
In het Zaans Medisch Centrum zijn wij per direct op zoek naar enthousiaste arts assistenten voor de afdeling interne geneeskunde. Naast klinische werkzaamheden op de interne afdelingen zul je ook ingezet worden op de afdelingen MDL, longziekten, cardiologie, de CCU en de spoedeisende hulp. Naast klinische ervaring opdoen is er de mogelijkheid om jezelf via diverse projecten en werkgroepen binnen onze afdeling verder te ontwikkelen.
Dus ben jij (bijna) afgestudeerd of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb jij interesse om ons team te komen versterken in een modern ziekenhuis, of heb je nog verdere vragen? Neem gerust contact op met koek.m@zaansmc.nl (assistent interne geneeskunde) voor meer informatie. De vacature is ook te vinden op de website van het Zaans Medisch Centrum. 

Heeft u een vacature of stage beschikbaar en wilt u deze hier plaatsen, mail dan naar bestuur@co-raad.nl 

Extracurriculaire activiteiten

Medical Business Education - Als coassistent leer je de ins en outs van het ziekenhuis kennen. Maar hoe zit het nu precies met de financiering van onze gezondheidszorg? Stichting Medical Business helpt je op weg met een serie Online courses.
In de eerste reeks van drie courses zullen ‘Marktwerking in de zorg’, ‘De financiering van de gezondheidszorg’ en ‘Medisch leiderschap’ aan bod komen.
Geïnteresseerd? Vanaf 21 april zijn de courses online vrij beschikbaar via www.medicalbusiness.nl Heb je suggesties voor een volgend onderwerp? Mail dan naar: education@medicalbusiness.nl

Medical Business Projects - Wordt een arts in de lead! Interesseer jij je voor de financiële en/of organisatorische kant van de zorg? Zou jij jezelf willen ontwikkelen tot ‘arts in the lead’ en tegelijkertijd ook echt een bijdrage willen leveren aan verbetering van de zorg? Medical Business Projects biedt je deze mogelijkheid en zoekt ambitieuze, jonge dokters! 
Meld je tot eind juni aan voor deze unieke ervaring! Check voor meer info de website of bekijk deze video!

Battle of the meds: farmacologische quiz-app voor (aankomende) co’s. Of je nou bezig bent met oogheelkunde, dermatologie, psychiatrie of kindergeneeskunde; als coassistent ben je constant bezig met het opdoen van kennis. De wekker gaat vroeg en de dagen zijn lang en als je thuis komt heb je waarschijnlijk weinig zin om je te verdiepen in de rode draad die door elk coschap gaat: die van de farmacologie en farmacotherapie. Toch is dat een belangrijk onderdeel dat niet over het hoofd gezien mag worden. Daarbij wordt er een landelijke toets Medicatieveiligheid ingevoerd die elke coassistent moet halen.
Gelukkig hebben twee coassistenten van de UvA iets bedacht om het studeren leuker en makkelijker te maken: De app Battle of the Meds. Dit is een app in de vorm van een quiz waarin alle stof van de eindtoets farmacologie verwerkt zit. De app is een soort ‘Slimste Mens’ met drie rondes met vragen, oplopend in moeilijkheidsgraad. Het is mogelijk om in je eentje te oefenen maar ook om je mede-co's of bazen uit te dagen. Er worden verschillende ranglijsten bijgehouden zodat iedereen kan zien wie de beste speler is maar ook bijvoorbeeld de beste universiteit!
De VU heeft al een aantal keer op de eerste plaats gestaan en dat is best iets om trots op te zijn! Meer informatie is te vinden op de website: www.battleofthemeds.com. De app is gratis verkrijgbaar in de Appstore of op GooglePlay.
 
Antibiotica checklist - Antimicrobiële resistentie is wereldwijd een groeiend probleem. Een van de belangrijkste oorzaken is het overmatig gebruik van antibiotica. Eerdere studies hebben laten zien dat er ook in Nederland nog veel verbetering mogelijk is in het gebruik van antibiotica. Bovendien is het verbeteren van het antibioticagebruik ook van belang om de opnameduur van de patiënt te verkorten, en ziekenhuiskosten te verminderen. 
Daarom wordt er vanaf 1 maart 2015 op de afdelingen KNO, interne geneeskunde en SEH in het VUmc een antibiotica-checklist geïntroduceerd. Deze checklist wordt ingevuld door de arts, en komt van pas op het moment dat er therapeutische antibiotica intraveneus wordt gestart. Als coassistent ben je onderdeel van het zorgteam, en kan je de arts hierbij helpen. Graag verwijzen wij voor informatie naar www.abchecklist.nl. Op deze website staat ook een e-learning over antibiotica, speciaal voor coassistenten.
Voor vragen of opmerkingen kan je gebruik maken van het contactformulier op de website of mailen naar f.v.vandaalen@amc.nl
 

Internistische verdiepings club - Wil jij je verdiepen in internistische onderwerpen? Eén keer per 3-4 weken komt een enthousiaste groep studenten bijeen om samen een casus en een artikel grondig door te nemen. Recente casuïstiek en artikelen worden gekozen uit hoogwaardige tijdschriften. Dit alles zal gebeuren onder leiding van internisten Yvo Smulders, Jos Kooter en Abel Thijs. Dus wil je op een ontspannen manier complexe casuïstiek en de achterliggende methodiek van artikelen goed leren begrijpen? Mail dan voor meer informatie naar: r.j.de.roos@student.vu.nl

Basic Suturing Course (BSC)  - Een driedaagse extra-curriculaire hechtcursus, ontwikkeld op de afdeling Chirurgie en Plastische Chirurgie door o.a. 6 coassistenten met affiniteit voor snijdende vakken. Wil jij écht goed leren hechten en knopen? Ambieer je een snijdend vak? In het voorjaar en najaar starten cursussen van BSC. Meer info vind je op Facebook Basic Suturing Course.