U bent hier:

Huidig bestuur

Het bestuur van de Co-Raad bestaat uit coassistenten en masterstudenten van het VUmc en coördineert en organiseert alle activiteiten van de Co-Raad. De bestuursleden worden aangesteld voor een periode van één jaar. Een deel van het bestuur wisselt in het voorjaar, de andere bestuursleden wisselen in het najaar. In dit bestand vind je een overzicht van alle voorgaande besturen.

De Co-Raad is een belangrijk orgaan dat zich bezighoudt met het behartigen van de belangen van de masterstudenten Geneeskunde aan het VUmc. Het bestuur vergadert iedere twee weken. Maar uit wie bestaat de Co-Raad eigenlijk? 

Dagelijks bestuur

Voorzitter - Denise Veltkamp

Mijn naam is Denise Veltkamp en vanaf juni 2019 ben ik, na een half jaar secretaris te zijn geweest, de voorzitter van de Co-Raad VUmc.

In 2014 ben ik begonnen met de studie geneeskunde. Tijdens de bachelor heb ik in enkele commissies gezeten waarmee ik onder andere de Witte Jassen Ceremonie heb georganiseerd. Daarnaast heb ik de studentenpoli begeleid.

Op dit moment ben ik alweer een geruime tijd bezig met de coschappen en ik merk dat ik mij graag bezighoud met de organisatie van het onderwijs en bij wil dragen aan het verbeteren hiervan. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om te tennissen, racefietsen en ben ik regelmatig te vinden aan de Bosbaan.

Het afgelopen half jaar ben ik met veel plezier secretaris geweest van dit mooie bestuur en ben ik blij dat wij ons aandeel hebben kunnen leveren in brainstorms en vergaderingen achter de schermen van de opleiding. Ik kijk er erg naar uit om komend half jaar voorzitter te zijn van de Co-Raad en de opleiding nóg beter te maken!

Mocht je goede ideeën, vragen, opmerkingen of klachten hebben, dan kun je mij bereiken via voorzitter@co-raad.nl. Daarnaast kun je mij natuurlijk altijd even aanspreken!

 

Secretaris - Femke Hensen

Mijn naam is Femke Hensen en komend half jaar zal ik de functie van Secretaris van de Co-Raad VUmc op me nemen.

Zelf sta ik op dit moment aan het begin van mijn tweede masterjaar en kijk ik er enorm naar uit om dit team te gaan ondersteunen.

Ik ga er voor zorgen dat de Co-Raad als een goed geoliede machine werkt en al het mailverkeer op de goede plek terechtkomt met jullie prangende vragen. Daarnaast zal ik er voor zorgen dat er maandelijks een fantastische nieuwsbrief in jullie postvak komt, zodat jullie goed op de hoogte blijven van onze projecten. Dit is ook een punt van aandacht waar ik me komend jaar op zal focussen: de transparantie van onze projecten naar de buitenwereld, zo blijft iedereen goed op de hoogte van de vele ontwikkelingen waar de Co-Raad een steentje aan mag bijdragen.

Met vragen, ideeën, klachten, opmerkingen en nog veel meer, kun je mailen naar bestuur@co-raad.nl

Penningmeester - Jesse de Vries

Hoi! Mijn naam is Jesse de Vries en sinds december 2018 ben ik de penningmeester van de Co-Raad.

In 2013 ben ik begonnen met de studie geneeskunde aan de VU, daarnaast heb ik in 2016-2017 ook één jaar Bewegingswetenschappen gestudeerd. In de tussentijd ben ik voorzitter van het Overleg Facultaire Studentenorganisaties (OFSO) geweest.

Momenteel zit in het tweede jaar van mijn coschappen. In mijn vrije tijd doe ik graag aan zwemmen en aan wielrennen. Daarnaast geef ik training bij studentenzwemvereniging ASZV Spons.

Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor de financiële gezondheid van de Co-Raad en daarmee wil ik er voor zorgen dat de continuïteit voor de komende jaren van de Co-Raad is verzekerd. Tevens zet ik mij in voor een opleidingsklimaat waarin de kwaliteit van het onderwijs kan blijven voldoen aan de verwachtingen en behoeftes van de studenten, zeker in een tijd waar de kwaliteit van het onderwijs vanwege financiële en organisatorische kwesties steeds meer onder druk komt te staan.

Mocht je vragen, suggesties of andere opmerkingen hebben, mail mij dan gerust via penningmeester@co-raad.nl.

 

Masterfunctionarissen

Bas van Wijk

Hoi! Mijn naam is Bas van Wijk en komend jaar ga ik de Co-Raad versterken als master-functionaris. 

Het geven van onderwijs is iets wat ik erg interessant vind. Zo heb ik mij hier al sinds het begin van mijn opleiding mee bezig gehouden. Eerst door het geven van reanimatie lessen en later als begeleider bij de studentenpoli. Ik vind het dan ook een erg leuke uitdaging om komend jaar mee te gaan denken over het onderwijs dat wij als coassistenten volgen en proberen dit te verbeteren voor de nieuwe master.

Mocht jij nou ook verbeterpunten of juist een klacht hebben, schroom dan vooral niet om mij een mailtje te sturen. Wie weet wordt jouw idee wel gebruikt in het nieuwe curriculum!

 

Vazula Bekkers

Ik ben Vazula Bekkers, vanaf juni 2019 mag  ik de functie masterfunctionaris van de Co-Raad VUmc  op mij nemen.

Momenteel zit ik in het eerste jaar van mijn coschappen en ben ik bezig met het coschap Heelkunde. Naast de studie Geneeskunde, vind ik het leuk om bezig te zijn met me samen met een commissie/bestuur ergens voor in te zetten, zoals de congrescommissie in de bachelor en nu de Co-Raad in de master.

 Ik wil mij dit jaar graag inzetten om het onderwijs te verbeteren voor de toekomstige coassistenten. Een van de andere dingen waar ik me bezig mee zal houden is  de mogelijkheid tot  huisvesting voor de verre coschappen vergemakkelijken. Al met al heb ik  heel veel zin in wat er aankomend jaar komen gaat!

Als je vragen, klachten of leuke ideeën hebt, kun je me altijd laagdrempelig benaderen via m2@co-raad.nl 

Pam Molenaar 

Mijn naam is Pam Molenaar en ik vanaf januari 2019 heb ik de rol van masterfunctionaris binnen de Co-Raad VUmc.

Ik heb het altijd al leuk gevonden om extra dingen te doen naast mijn studie geneeskunde, dus toen ik hoorde over  de Co-Raad was ik meteen enthousiast. Tot mijn coschappen heb ik farmacotherapie practica in de bachelor gegeven, wat ik altijd heel leuk vond om te doen. Door in het bestuur van de Co-Raad te gaan wil ik nu ook wat inhoudelijks toe gaan voegen aan het onderwijs, in plaats van dit alleen te geven. Komend jaar zal ik mij vooral bezighouden met een didactische leerlijn en academische vorming binnen de master geneeskunde. Hiernaast behoort ook de lange termijn kwaliteit van het VCP en de co-lunches tot mijn aandachtspunten.

Als je vragen of ideeën hebt kan je me altijd benaderen, dit kan via m3@co-raad.nl of schiet me een keer aan op een van onze evenementen!

 

Evenementen & PR functionarissen

Laura Witteveen

Heyhey, mijn naam is Laura Witteveen en ik ben van plan om voor jullie leuke en leerzame evenementen te organiseren het aankomende jaar, als evenementen- en PR-functionaris! Ik ga mij dit jaar bezighouden met het organiseren van het symposium, de workshop echografie en de VrijMiCo’s. 

In de korte tijd dat ik coassistent ben, heb ik al gezien hoe betrokken de Co-Raad VUmc is bij zowel het onderwijs/masterfase, als evenementen buiten de studie om. Een groep coassistenten die zich inzet binnen en buiten de studie voor het welzijn van hun mede co’s. Ik wilde hier ook graag een rol in spelen en onderdeel uitmaken van de gezellige en goed samenwerkende Co-Raad. Daarnaast was het voor mij dé kans om twee dingen samen te voegen die ik enorm leuk vindt, namelijk Geneeskunde en organisatie.

Heb je leuke ideeën voor workshops of gezellige events, mail gerust naar evenementen@co-raad.nl

Mark Wessels

Hallo, ik ben Mark Wessels. Ik kwam er aan het begin van mijn coschappen snel achter dat de Co-Raad veel voor mij (en jou) als coassistent kan betekenen. Het leek me eigenlijk wel heel gaaf om daar aan mee te werken. Meewerken aan het onderwijs, de workshops en ook de feestjes die de Co-Raad zo organiseert, dat leek me wel wat. Zodoende heb ik gesolliciteerd en mag ik nu trots zeggen dat ik komend jaar PR + evenementen functionaris word.

Dit jaar gaan we weer handige, leerzame workshops organiseren, maar zullen we ook gaan experimenteren met nieuwe onderwerpen en nieuwe ideeën. Ik ga dit jaar enthousiast in, met als doel m’n mede-co’s buiten het ziekenhuis samen te laten komen op gave activiteiten, zij het leerzaam of zij het op een borrel, zodat we samen terug kunnen kijken op een geslaagd jaar.

Houd dus vooral de agenda in de gaten, kom een keer langs, ik spreek je dan! Mail mij gerust via promotie@co-raad.nl.

 

Sacha Rowling

Mijn naam is Sacha Rowling en het aankomende jaar ben ik één van de evenementen & PR functionarissen binnen de Co-Raad.

Ik ben op dit moment bezig met mijn KTO Kind&Gyn. Ik ben geneeskunde gaan studeren omdat ik het een mooi en interessant vak vind het heel waardevol vind dat wij later, als artsen, daadwerkelijk iets kunnen veranderen in het leven van anderen.

Ik ben bij de Co-Raad gegaan omdat ik vind dat ze in de afgelopen jaren een hoop hebben bereikt en ik daar graag mijn steentje aan bij wil dragen. 

In het afgelopen halfjaar heb ik o.a. de workshop echografie op de IC van het VUmc georganiseerd, en de cursus: 'Stop de bloeding, red een leven'. Het komende halfjaar organiseer ik o.a. een ECG-workshop en komen er vele ontspannende activiteiten aan. Zo ga ik proberen een cursus 'Mindfulness voor coassistenten' aan te gaan bieden vanuit de Co-Raad VUmc. Als je suggesties of ideeën hebt over nieuwe workshops of het verbeteren van workshops kan je altijd contact met me opnemen! Mail mij gerust via pr@co-raad.nl.