Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Afgelopen evenementen

De Co-Raad VUmc organiseert regelmatig leerzame workshop en gezellige activiteiten. Hieronder een overzicht van de recente evenementen.

Workshop 'Echografie'  - maart 2019
Op donderdag 14 maart 2019 werd de workshop ‘Echografie’ georganiseerd door de Co-Raad VUmc. 20 studenten werden ontvangen op de IC van het VUmc, waar zij eerst door dr. Tuinman een introductiepraatje kregen. Hierna ging men in kleinere groepen langs vier verschillende stations. Aanprikken, hart, FAST en longen werden op fantomen en elkaar geoefend. We hebben veel positieve reacties gehad en willen - gezien de grote populariteit van de workshop - in het najaar eenzelfde workshop organiseren!

VrijmiCO @ Café Parck - februari 2019
Vrijdag 22 februari hebben we gezellig met elkaar kunnen bijpraten in Café Parck onder het genot van een drankje en een potje pingpongen. Wat ons betreft was het een zeer geslaagde avond en is deze zeker voor herhaling vatbaar!   

Stop een bloeding - red een leven - januari 2019
Afgelopen donderdag 24 januari werd vanuit de Co-Raad de cursus ‘Stop de bloeding - red een leven’ georganiseerd.  Deze cursus is gericht op eerste hulp bij aanslagen en wat te doen bij grote bloedingen, welke oorspronkelijk is opgezet vanuit een initiatief van de American College of Surgeons (ACS). Traumachirurgen (Leo Geeraedts, Georgios Giannakopoulos) van VUmc kregen toestemming om de cursus in Nederland op te zetten en Amerikaanse materialen te mogen gebruiken, wat resulteerde in de eerste cursus in november 2016.
De cursus werd verzorgd door Ingrid Ambagtsheer en Bernard Verwoert in de Medische Faculteit. In 2,5 uur leerden studenten hoe te handelen bij een acute bloeding en welke ABC hierbij hoort. Praktijkvoorbeelden van beide docenten werden besproken en er werd gevraagd naar de ervaring van studenten met acute bloedingen. Onder verschillende omstandigheden werden tourniquets aangelegd en aan het einde werd geoefend met het stelpen van een grote bloeding in een wond. Alle studenten vertrokken huiswaarts met een officieel certificaat van deelname. Wat ons betreft een zeer geslaagde avond, die - gezien de grote belangstelling bij het inschrijven - mogelijk herhaaldelijk vanuit de Co-Raad kan worden georganiseerd!

De Volgende Stap- november 2018                                                                                      
Op donderdag 22 november hebben wij samen met onze sponsoren Me-Doc en de Rabobank het evenement "De Volgende Stap" georganiseerd. De workshop werd verdeeld in twee delen. Het eerste deel werd verzorgd door Me-Doc en ging over het CV en professionele identiteit. Het tweede deel werd verzorgd door de Rabobank en was toegespitst op de financiële situatie na onze master. Hoe bouw ik mijn eigen vermogen op? Kan ik een hypotheek nemen wanneer ik AIOS/ANIOS ben? Al deze vragen en nog vele meer zijn beantwoord. Met een mooi uitzicht over Amsterdam werd de avond afgesloten met een borrel en hapje. Wij kijken terug op een geslaagde avond!

TIME-OUT! – oktober 2018                                                                                                      Op woensdag 10 oktober vond in samenwerking met PodiumT, De Geneeskundestudent en de CoRaad AMC/UVA de theatervoorstelling TIME-OUT! Plaats. De voorstelling en de interactieve discussie tussen coassistenten, studieadviseurs en opleiders in het publiek zorgde ervoor dat het onderwerp hoge werkdruk bespreekbaar werd gemaakt. Naderhand kon iedereen in het Time-Out Café onder het genot van een drankje de discussie voortzetten en konden mensen hun hart luchten bij de biechtmuur, of een wens doen in de wensput. Het heeft bij studenten maar ook bij opleiders de discussie over hoge werkdruk op gang gebracht, wat ons betreft een geslaagde avond!TIME-OUT! – oktober 2018 Op woensdag 10 oktober vond in samenwerking met PodiumT, De Geneeskundestudent en de CoRaad AMC/UVA de theatervoorstelling TIME-OUT! Plaats.  De voorstelling en de interactieve discussie tussen coassistenten, studieadviseurs en opleiders in het publiek zorgde ervoor dat het onderwerp hoge werkdruk bespreekbaar werd gemaakt. Naderhand kon iedereen in het Time-Out Café onder het genot van een drankje de discussie voortzetten en konden mensen hun hart luchten bij de biechtmuur, of een wens doen in de wensput. Het heeft bij studenten maar ook bij opleiders de discussie over hoge werkdruk op gang gebracht, wat ons betreft een geslaagde avond!

PubQuiz- september 2018
Op woensdag 26 september vond in Café Fest de halfjaarlijkse Pubquiz plaats. Onder het genot van een drankje en een hamburger worstelden de teams met allerlei soorten vragen van verschillende categorieën. Het was tot op het laatste moment spannend wie het winnende team zou zijn. Uiteindelijk was er zelfs een extra vraag nodig om de uitslag te bepalen! Het winnende team werd gehuldigd met een tony's en een glaasje bier. Wat ons betreft een geslaagde avond!

Labwaarden - augustus 2018
Wat test je nou eigenlijk allemaal met een urine dipstick? Kijk jij weleens naar de uitslag van het soortelijk gewicht van urine? Wat zegt een eGFR over de nierfunctie bij een zieke patiënt? Dit keer mocht de zaal een onderwerp inbrengen en hebben we het gehad over de urine dipstick en de nierfunctie. En dan merk je ineens, daar zitten toch nog wel wat haken en ogen aan. Wederom bedanken we jullie voor de aanwezigheid en hopen we dat jullie het weer allemaal de moeite waard vonden!

Botenborrel - juli 2018
Afgelopen vrijdag 13 juli was het weer tijd voor de beroemde Co-Raad botenborrel. De kaartjes vlogen als warme broodjes over de toonbank en met een grote groep fanatieke borrelaars voeren we door de Amsterdamse grachten. Met een heerlijk zonnetje, fijnste hitjes en natuurlijk de nodige hapjes en drankjes was het een zeer geslaagde avond. Kortom: een avond voor in de boeken. Benieuwd naar de foto's? Check ze hier: https://www.co-raad.nl/nl/evenementen/fotoalbum/16-botenborrel-2018

Jan Heijlman Prijs - mei 2018
Op 31 mei heeft de Co-Raad weer de Jan Heijlman Prijs mogen uitreiken. Een prijs der prijzen, voor artsen en afdelingen die aan het VUmc verbonden zijn en zich inzetten voor het onderwijs in de masterfase. Deze prijs wordt erg geambieerd en dat bleek ook gisteren avond weer. Met veel enthousiasme hebben de genomineerden de certificaten en prijzen in ontvangst genomen. Ook de zoon van Jan Heijlman was weer aanwezig. We kijken terug op een geslaagde avond en willen bij deze nogmaals alle genomineerden en winnaars feliciteren en bedanken voor hun goede inzet in het onderwijs! Keep up the good work!

De uitslag van de Jan Heijlman Prijs 2018:
Beste KTO
1) Neurologie & Psychiatrie, VUmc
2) Verloskunde, Gynaecologie & Kindergeneeskunde, OLVG-west
3) Interne geneeskunde, VUmc

Beste KTO docent
1) Isabelle van Spanje, Heelkunde, Spaarna Gasthuis Hoofddorp
2) Saskia Oosterbaan, Verloskunde, Gynaecologie & Kindergeneeskunde, OLVG-west
3) Annelies Brouwer, Psychiatrie, VUmc

Beste arts-assistent
1) Pim Hulshof, Interne geneeskunde, OLVG West
2) Rosalinde Slot, Neurologie, VUmc
3) Carmen Van Dam, Interne geneeskunde, Amstelland

Beste coschap
1) Heelkunde, Rode Kruis ziekenhuis, Beverwijk
2) Interne geneeskunde, VUmc
3) Heelkunde, VUmc

Beste specialist
1) Abel Thijs, Interne Geneeskunde, VUmc
2) Freek Daams, Heelkunde, VUmc
3) Bob van Oosten, Neurologie, VUmc

Workshop anesthesie - Simlab, mei 2018 
Gisteren avond mochten we een workshop organiseren in het Simlab! Het was een leuke en leerzame avond! Onder leiding van twee anesthesiologen in opleiding, Bas Bossers en Jon Gutteling, hebben vier teams tegen elkaar gestreden. Tijdens deze workshop werd er in teamverband gewerkt om de scenario's van de levensechte simulatiepatenten in acute situaties zo goed mogelijk op te lossen. Team propofol heeft gewonnen, gefeliciteerd!

Speeddate de Specialist, april 2018
Donderdag 5 april vond het populaire evenement Speeddate de specialist weer plaats, ditmaal in het Amsterdamse Rabobank gebouw. In samenwerking met de MFVU organiseerden we dit jaarlijks terugkerend evenement voor master- en B3 studenten om meer te weten te komen over verschillende specialismen van hun interesse. In de vorm van een speeddate kregen de studenten de mogelijkheid specialisten het hemd van het lijf te vragen over diens specialisme en zo een beter beeld hiervan te vormen. Met een prachtig uitzicht over Amsterdam gingen veel enthousiaste specialisten en studenten met elkaar in gesprek. Na vijf zeer geslaagde rondes werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje waar nog lang werd nagepraat. Wij als Co-Raad kijken terug op een zeer geslaagde avond en zien jullie graag allen volgend jaar weer op de Speeddate de Specialist.