Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Afgelopen evenementen

De Co-Raad VUmc organiseert regelmatig leerzame workshop en gezellige activiteiten. Hieronder een overzicht van de recente evenementen.

Jan Heijlman Prijs - mei 2018

Gisteren heeft de Co-Raad weer de Jan Heijlman Prijs mogen uitreiken. Een prijs der prijzen, voor artsen en afdelingen die aan het VUmc verbonden zijn en zich inzetten voor het onderwijs in de masterfase. Deze prijs wordt erg geambieerd en dat bleek ook gisteren avond weer. Met veel enthousiasme hebben de genomineerden de certificaten en prijzen in ontvangst genomen. Ook de zoon van Jan Heijlman was weer aanwezig. We kijken terug op een geslaagde avond en willen bij deze nogmaals alle genomineerden en winnaars feliciteren en bedanken voor hun goede inzet in het onderwijs! Keep up the good work!

De uitslag van de Jan Heijlman Prijs 2018:

Beste KTO

1) Neurologie & Psychiatrie, VUmc

2) Verloskunde, Gynaecologie & Kindergeneeskunde, OLVG-west

3) Interne geneeskunde, VUmc

Beste KTO docent

1) Isabelle van Spanje, Heelkunde, Spaarna Gasthuis Hoofddorp

2) Saskia Oosterbaan, Verloskunde, Gynaecologie & Kindergeneeskunde, OLVG-west

3) Annelies Brouwer, Psychiatrie, VUmc

Beste arts-assistent

1) Pim Hulshof, Interne geneeskunde, OLVG West

2) Rosalinde Slot, Neurologie, VUmc

3) Carmen Van Dam, Interne geneeskunde, Amstelland

Beste coschap

1) Heelkunde, Rode Kruis ziekenhuis, Beverwijk

2) Interne geneeskunde, VUmc

3) Heelkunde, VUmc

Beste specialist

1) Abel Thijs, Interne Geneeskunde, VUmc

2) Freek Daams, Heelkunde, VUmc

3) Bob van Oosten, Neurologie, VUmc

 

Workshop anesthesie - Simlab, mei 2018 

Gisteren avond mochten we een workshop organiseren in het Simlab! Het was een leuke en leerzame avond! Onder leiding van twee anesthesiologen in opleiding, Bas Bossers en Jon Gutteling, hebben vier teams tegen elkaar gestreden. Tijdens deze workshop werd er in teamverband gewerkt om de scenario's van de levensechte simulatiepatenten in acute situaties zo goed mogelijk op te lossen. Team propofol heeft gewonnen, gefeliciteerd!

Speeddate de Specialist, april 2018
Donderdag 5 april vond het populaire evenement Speeddate de specialist weer plaats, ditmaal in het Amsterdamse Rabobank gebouw. In samenwerking met de MFVU organiseerden we dit jaarlijks terugkerend evenement voor master- en B3 studenten om meer te weten te komen over verschillende specialismen van hun interesse. In de vorm van een speeddate kregen de studenten de mogelijkheid specialisten het hemd van het lijf te vragen over diens specialisme en zo een beter beeld hiervan te vormen. Met een prachtig uitzicht over Amsterdam gingen veel enthousiaste specialisten en studenten met elkaar in gesprek. Na vijf zeer geslaagde rondes werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje waar nog lang werd nagepraat. Wij als Co-Raad kijken terug op een zeer geslaagde avond en zien jullie graag allen volgend jaar weer op de Speeddate de Specialist. 

Pubquiz, februari 2018 

Op woensdag 7 februari vond in Café Fest de Pubquiz plaats. Onder het genot van een drankje en een hamburger worstelden de teams met allerlei soorten vragen van verschillende categorieën. Het was tot op het laatste moment spannend wie het winnende team zou zijn. Uiteindelijk was er zelfs een extra vraag nodig om de uitslag te bepalen! Het winnende team werd gehuldigd met een medaille, een beker en een glaasje bier. Wat ons betreft een geslaagde avond!

Workshop echografie, maart 2018 

Afgelopen woensdag 28 maart vond de workshop echografie plaats. Onder leiding van enthousiaste IC-artsen werden we geïntroduceerd in de magische wereld van de echografie. Na een lekkere maaltijd, leerden we alles over echografie van het hart, de longen en het aanprikken van de vena jugularis. Daarna namen we zelf de echokop ter hand en maakten we enkele mooie beelden van onze eigen hart en longen. Het was een zeer geslaagde en leerzame avond, zeker voor herhaling vatbaar. 

Symposium 'Doctors without patients' - niet klinische carriere mogelijkheden voor artsen. Januari 2018                                                          

Maandag 22 januari 2018 was het symposium; 'Doctors without patients?' - niet klinische carrière mogelijkheden voor artsen georganiseerd door de Co-Raad en MFVU, ondersteund door de geneeskunde opleiding. Er was ruime belangstelling met bijna 200 aanwezigen! Vijf verschillende sprekers hebben verteld over hun carrière en werkzaamheden buiten de kliniek. Zo vertelde drie sprekers hoe ze hun artsenbaan parttime combineren met het volgen van een traineeship, geven van medisch onderwijs of het werk als consultant. Ook waren er twee specialisten die op latere leeftijd hun artsenbaan hebben verruild voor een hele andere carrière. Het was een interessante avond die veel carrièreopties voor artsen belichtte. Het laat zien dat er veel meer mogelijk is dan wij, als geneeskunde studenten, in eerste instantie denkten In dit nieuwsbericht van VUmc medical school of sciences is meer over dit symposium te lezen.  https://med.vu.nl/nl/nieuws-agenda/nieuws-archief/2018/jan-mrt/dokter-zonder-patient.aspx

Workshop antibiotica, december 2017  
Gisteravond was de workshop antibiotica! In twee uur tijd heeft mevrouw Stradmeijer onze kennis over antibiotica opgefrist door interessante casuïstiek en een duidelijk overzicht van de belangrijkste antibiotica. Zo zullen we niet vergeten; strePtokok met Penicilline, en staFylokokken met Flucloxacille! Wij wensen jullie allemaal fijne feestdagen en tot volgend jaar! 

Workshop wetenschappelijk schrijven, november 2017
Op maandag 13 november was de workshop wetenschappelijk schrijven. De deelnemers hebben de workshop (en de pizza’s) goed gewaardeerd en daar zijn wij natuurlijk erg blij om! De powerpoint van de workshop hebben de deelnemers via de mail ontvangen. Wij wensen hen veel succes met het schrijven van een artikel, na deze workshop moet dat zeker goed komen! 

Lezing Prof. Dr. Maat, oktober 2017
Op donderdag 5 oktober kwam Prof. Maat, speciaal voor ons, vanuit Limburg naar Amsterdam om een lezing te geven over zijn werk en ervaringen als forensisch arts, maar ook over vrijheid in de collegezaal. Met zijn gulle lach, vrolijke snor, olijke vlinderdas en droge humor heeft hij vol enthousiasme over zijn loopbaan verteld en ons nieuwe levensmotto’s bijgebracht. 'There is always a second chance; who dares wins!’, aldus Prof. Maat.

Co-Feest AMC/VUmc, september 2017
De bestuurlijke fusie is amper een feit of de Amsterdamse Co-Raden hebben al laten zien hoe dit vorm moet gaan krijgen; door middel van een feest natuurlijk! Tussen de schoolbanken in een voormalige collegezaal van het Tropeninstituut gingen op vrijdagavond 22 september de voetjes van de vloer op de beste hitjes van weleer. Wellicht mogen we over een maand of negen wel de eerste Alliantiebabies verwachten... Wat ons betreft volgt volgend jaar versie 2.0!

Workshop Labwaarden 2.0, augustus 2017
Een geisoleerd verhoogd ASAT en verhoogd LDH moet toch iets met de lever zijn? Nee dus! Bijna een myocardinfarct gemist. En waarom is de lucht eigenlijk blauw? Aanwezigen van labwaarden 2.0 weten waar wij het over hebben. Op jullie verzoek en na het succes van labwaarden 1.0 hebben we labwaarden 2.0 georganiseerd in samenwerking met Jos Kooter. Dit keer mocht de zaal een nieuw onderwerp inbrengen en hebben we het gehad over het 'lever lab' en nierfunctie. En dan merk je ineens, daar zitten toch nog wel wat haken en ogen aan. Wederom bedanken we jullie voor de aanwezigheid en we hopen dat jullie het weer allemaal de moeite waard vonden!

Botenborrel, juli 2017
Vrijdag 21 juli was het weer tijd voor de beruchte botenborrel door de Amsterdamse grachten. Een leuk gezelschap, prachtig weer, hapjes, veel drankjes en toffe muziek, waren dé ingrediënten voor een zeer geslaagde avond. Kortom, een borrel voor in de boeken! Benieuwd naar de rest van de foto’s? Check ze via deze link: https://www.co-raad.nl/nl/evenementen/fotoalbum/9-botenborrel-2017

Jan Heijlman Prijs, juni 2017
Wederom is dit jaar de Jan Heijlman Prijs uitgereikt! Dankzij het actief werven van stemmen bij onder andere de mastersymposia hebben we dit jaar veel stemmen ontvangen en daarmee verrassende nominaties binnen gekregen. Met veel enthousiasme hebben we samen met alle genomineerden inclusief aanhang op 1 juni stilgestaan bij het belang van goed onderwijs. Ook de zoon van Jan Heijlman was aanwezig en heeft ons inzage gegeven in het tot stand komen van deze prijs. De Co-Raad wil iedereen bedanken voor zijn/haar aanwezigheid! Wij kijken terug op een geslaagde uitreiking en willen bij deze nogmaals alle genomineerden en winnaars feliciteren. Wij hopen u volgend jaar ook weer te mogen ontvangen. Tot die tijd: keep up the good work!

Workshop ECG, mei 2017
Op 29 mei 2017 werd de workshop ECG gegeven door Rick Halbmijer, AIOS cardiologie van het OLVG. Alle aspecten om een ECG te beoordelen werden volgens een stappenplan doorlopen, waarbij de klinische elementen zoals symptomen en behandeling bondig aan bod kwamen. De studenten vonden Rick een enthousiaste spreker die duidelijk uit kon leggen. Daarbij was er een goede interactie doordat er aan de studenten voorbeelden werden geven en vragen werden gesteld. Het was een goede aansluiting op de al beheerde kennis, een meerwaarde! De workshop werd gemiddeld beoordeeld met een 8.6!

Workshop Traumatologie, april 2017
Op donderdag 20 april vond de uitverkochte workshop Traumatologie plaats. Een nieuwe cursus, begeleid door drie enthousiaste instructeurs van ‘Stop de bloeding – red een leven’. De avond bestond uit een theoretisch gedeelte waarin je onder andere leerde hoe je levensbedreigend bloedverlies kan identificeren.  Ook mochten de studenten zelf aan de slag: op verschillende manieren moesten de bloedingen worden verholpen middels het aanleggen van een tourniquet en wound packing. Het was een zeer interactieve, leerzame en geslaagde avond. Heb jij ook een leuk idee voor een nieuwe workshop? Laat ons dit dan weten via promotie@co-raad.nl.

Workshop Labwaarden, maart 2017
Op 30 maart vond sinds lange tijd de workshop Labwaarden weer plaats. Na bijna anderhalf jaar was het tijd om deze workshop weer het leven in te roepen! Het was een zeer geslaagde avond. Tijdens de workshop labwaarden heeft Jos Kooter onze kennis over elektrolytstoornissen weer opgekrikt en handvatten gegeven voor de kliniek. We kregen in de evaluatie veel positieve feedback en meerdere malen het verzoek tot een tweede workshop. Deze feedback nemen wij uiteraard mee en we houden jullie op de hoogte.