Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Nieuws

 • Lees meer
 • Lees meer
 • Voor wetenschappelijk onderzoek naar de negatieve effecten van zitgedrag bij jongeren met overgewicht en obesitas worden er goede infuusprikkers gezocht die hun interne en heelkunde co-schap of werkstage hebben afgerond.

  Lees meer
 • Lees meer
 • Op zoek naar avontuur in het buitenland? De Tropen Carrière Dag 2017!

  Op zaterdag 9 december a.s. organiseert TROIE (de vereniging voor Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde, voorheen de tropenarts, in opleiding) de Tropen Carriere Dag, met als doel om te inspireren en informeren over carrièreperspectieven en uitzendmogelijkheden naar resource poor countries. Het thema van de TCD 2017 is “Into the World”, en zal plaatsvinden in het Koninklijk Instituut van de Tropen te Amsterdam.

  Verscheidene interessante sprekers illustreren hun kijk op het thema “Into the world”, met als link global health en tropengeneeskunde. Ook zal er een netwerkmarkt plaatsvinden, waarbij contact kan worden gelegd met grote en kleine organisaties die gespecialiseerd zijn in het sturen van artsen en andere gezondheidsmedewerkers naar internationale settings. Ten slotte zijn er een aantal inspirerende parallelle sessies, zoals "help mijn partner wil naar de tropen".

  Het thema van dit jaar is in aansluiting op de campagne “Into the World”, die in het leven is geroepen om het belang van de opleiding tot arts IGT te laten zien en zich richt op het in stand houden ervan. Zo is er een gaaf boek in ontwikkeling waarin de persoonlijke ervaringen van artsen over hun bijdrage aan de wereldwijde gezondheidszorg zijn gebundeld. Dit boek wordt in het middagprogramma van de TCD gepresenteerd. Voor meer informatie over de campagne zie: www.artsinternationalegezondheidszorg.nl.

  Meer informatie over het programma is te vinden op www.facebook.com/TropenCarriereDag2017/ . Kaartjes zijn 25 Euro per persoon. Aanmelden kan via aanmeldentcd2017@gmail.com 

  Lees meer
 • ISCOMS 2018  - SUBMIT YOUR ABSTRACT NOW! 
  Lever nu je abstract in en presenteer je onderzoek op de 25e editie van het International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS) dat zal plaatsvinden van 4 tot en met 8 juni 2018 in Groningen! ISCOMS is een van de meest toonaangevende (bio)medische congressen ter wereld voor bachelor, PhD en master studenten van over de hele wereld. Je kunt je abstract inleveren vanaf 30 oktober 2017 tot en met 8 februari 2018.
  Ga voor meer informatie over het congres naar www.iscoms.com.Voor vragen kun je mailen (iscoms@umcg.nl) of bellen (050-3633222).

  Lees meer
 • Lees meer
 • Sollicitaties bestuursfuncties Co-Raad VUmc GEOPEND!

  Wil jij je inzetten voor de belangen van coassisenten van het VUmc? Ben jij een enthousiaste coassistent die graag actief betrokken is bij het masteronderwijs? Lijkt het je leuk om leerzame workshops te organiseren voor je mede-coassistenten? Wil jij aan de slag binnen een gezellig team?

  Solliciteer dan nu naar één van de bestuursfuncties binnen Co-Raad VUmc.
  Wij zoeken:
  - Penningmeester
  - Secretaris
  - Masterfunctionaris
  - Evenementen & PR functionaris (2x)

  In dit bestand vind je meer informatie over de bestuursfuncties. Of bij een van de huidige bestuursleden, spreek ons gerust aan!

  Stuur uiterlijk vrijdag 17 november om 23:59 uur een e-mail met CV en motivatiebrief naar bestuur@co-raad.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op de avonden van 20, 21 en 22 november.

   

  Lees meer
 • Lees meer


 • George J.R. Maat is met zijn werk betrokken geweest als kernlid Landelijk Team Forensische Opsporingen bij het identificatieproces van honderden slachtoffers van grote incidenten. Zoals de vuurwerkramp in Enschede, de massagraven in Kosovo, de tsunami in Thailand en van de MH-17 slachtoffers in Oekraïne. Vaak werkte hij onder erbarmelijke omstandigheden, vechtend tegen warmte en tijd, strijdend tegen de lokale autoriteiten en primitieve techniek ter plaatse.

  Lees meer