Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Nieuws

 • Onderwijsupdate

  Denise Veltkamp, Voorzitter

  Lees meer
 • Onderwijsupdate

  Denise Veltkamp, Voorzitter

  *** Onderwijsupdate huisvesting***

  Heb jij al eens huisvesting geregeld voor je coschappen? De Co-Raad VUmc is momenteel bezig met het maken van een overzicht voor huisvesting nabij verre coschaplocaties. Hiervoor hebben we input van coassistenten nodig! Vul daarom het formulier via de volgende link in (binnen een minuut ingevuld), zodat de coassistenten na jou ideeën voor huisvesting kunnen opdoen uit het overzicht en niet opnieuw 'het wiel' hoeven uit te vinden.

  Link: Formulier Huisvesting

  Lees meer
 • Zoals velen van jullie al weten of misschien wel hebben gemerkt heeft de alliantie van het VUmc en het AMC ook betrekking op de coschappen. Er zijn namelijk een aantal disciplines, waaronder Kindergeneeskunde in het VUmc verhuisd naar het AMC. Wij zijn samen met de opleiding rond de tafel gaan zitten om de huidige stand van zaken te evalueren en oplossingen te bedenken voor de zaken waar de coassistent, afdeling en opleiding tegenaan loopt. 

  Op onze site kun je wat meer informatie vinden wat betreft de consequenties voor de coschappen na/tijdens de lateralisatie van het VUmc en AMC. Bij verdere vragen over de alliantie kun je mailen naar master.gnk@vumc.nl en voor klachten kun je mailen naar bestuur@co-raad.nl.

  Lees meer
 • Afgelopen maand hebben wij met Tommy Pattij, de nieuwe coördinator van de leerlijn Academische vorming in de bachelor én master rond de tafel gezeten.

  Hierin hebben wij gebrainstormd over het implementeren van academische vormgeving in de master. Wetenschappelijke onderbouwing wordt steeds belangrijker in de Geneeskundewereld en de vorming tot arts, vinden wij als Co-Raad VUmc. 

  Wij zullen komend jaar betrokken blijven bij de leerlijn Academische vorming in de master en zullen jullie hier van op de hoogte houden. Blijf de nieuwsbrief en facebookupdates dus vooral in de gaten houden! Heb jij nog goede ideeën over hoe wij academische vormgeving in de bachelor/master kunnen implementeren? Schroom niet en stuur een mailtje naar bestuur@co-raad.nl

  Lees meer
 • Dat coassistenten veel originele en bruikbare ideeën hebben om het onderwijs te verbeteren, bleek wel uit het Co-groep vertegenwoordigersoverleg (CGV) van 25 september! 

  Er ontstonden interessante discussies over het clusteren van coschappen en de aanvullende waarde hiervan. Er waren mooie ideeën over het optimaliseren van het Klinisch Redeneren onderwijs, zoals het geven van een klinische les aan coassistenten door de semi-arts. Al met al, zeker een geslaagd uurtje met actief meedenkende co-groepvertegenwoordigers. Wij waarderen deze inzet zeker en zullen jullie punten voorleggen aan de masteropleiding. Samen zorgen we voor inventarisatie, evaluatie en verbetering van het onderwijs! 

  Is jouw co-groep nog niet vertegenwoordigd en denk jij ook graag mee met ons? Meld je dan aan als co-groepvertegenwoordiger door te mailen naar bestuur@co-raad.nl en kom ons op het volgende CGV (na de VGT) een uurtje vergezellen!

  Lees meer
 • Lees meer
 • Dit weekend finisht de Socialrun, een non-stop estafetteloop waarin (oud)cliënten uit de GGZ samen met hun zorgverlener in ruim twee dagen 555 kilometer door heel Nederland rennen. Het doel: meer acceptatie voor mensen met geestelijke problemen. NOS sprakt met Patrick, hij is twee jaar ex-cliënt en werkt als ervaringsdeskundige in de geestelijke gezondheidszorg.

  Wat vind jij van de manier waarop er tegen (oud) GGZ-clienten aan wordt gekeken? En wat vind je ervan dat er zo'n soort loop moet worden georganiseerd?

  Lees meer
 • Lees meer
 • Lees meer
 • Lees meer