U bent hier:

Corona update

13/03/2020

Beste coassistent,

Vandaag is een drastisch besluit genomen, alle coschappen in Nederland zijn per 14 maart 2020 stopgezet. Wat betekent dit voor jouw coschappen? Neem een kijkje in het volgende document, dat jullie via de studentenmail hebben ontvangen. Bij vragen zijn wij altijd bereikbaar.

Wij moedigen jullie aan te kijken wat er nog wel te doen is! Wellicht heeft de GGD in jouw buurt ondersteuning nodig, dus vraag rond en deel deze informatie met je mede-studenten. 

Wees ook geduldig, we snappen dat jullie graag meer antwoorden willen. Helaas moeten we iedere dag/week nog aanpassen, dus we vragen hierin jullie medewerking. 

Beste masterstudent,

Vanwege de recente ontwikkelingen omtrent COVID-19 is besloten alle onderwijsactiviteiten* binnen de masteropleiding per zaterdag 14 maart stil te leggen, in ieder geval tot en met 27 maart
* Voorbereidend coschap (VCP), KTO, coschappen, onderwijs, toetsing, (wetenschappelijke) stages, informatiebijeenkomsten

Er is hiertoe besloten omdat jullie stages of coschappen volgen en onderwijs volgen in de ziekenhuizen en de polikliniek. Doel van het beleid van Amsterdam UMC is om het risico op besmetting van zorgverlener en patiënt te reduceren. Daarnaast is er risico op schaarste van beschermingsmiddelen. Het is niet bekend hoe het virus zich in de komende weken verder zal ontwikkelen, maar voor alle scenario’s geldt dat Amsterdam UMC de maximale continuïteit van zorg wil garanderen voor patiënten die van ons afhankelijk zijn. We hopen daarom op begrip voor de maatregelen die we genomen hebben.

Wij verzoeken je om de onderstaande informatie goed te lezen en ernaar te handelen.

Met vriendelijke groet,
Christa Boer, programmadirecteur Faculteit der Geneeskunde VU


Gaat mijn VCP nog door?
Nee. Het VCP zal in ieder geval tot en met 27 maart worden stilgelegd. Je wordt dus tot die tijd niet toegelaten in het KTC.

Gaat mijn KTO/coschap/semi-artsstage/keuzeonderwijs nog door?
Nee. Alles wordt in ieder geval tot en met 27 maart stilgelegd. Je wordt dus tot die tijd niet toegelaten op je stagelocatie. Voor het buitenland gelden mogelijk andere regels, zie hieronder.

Mag ik doorgaan met mijn wetenschappelijke stage?
In principe worden alle wetenschappelijke stages afgebroken tot in ieder geval 27 maart. Als er mogelijkheden zijn om de stage thuis voort te zetten, bespreek dit dan met je begeleider en neem contact op met wetenschappelijkestage@vumc.nl. Voor het buitenland gelden mogelijk andere regels, zie hieronder.

Ik zit voor mijn coschap/wetenschappelijk stage/keuzeonderwijs reeds in het buitenland. Wat geldt er voor mij?
Je kunt het coschap of de stage in het buitenland afmaken, indien het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) een groene of gele kleurcode voor het betreffende gebied heeft afgegeven. In het geval van een oranje of rode kleurcode voor het betreffende gebied dien je onmiddellijk terug te reizen naar Nederland. In dat geval verzoeken we je zo spoedig mogelijk contact op te nemen met international@vumc.nl.

Ik ben van plan op korte termijn af te reizen naar het buitenland voor mijn coschap/ wetenschappelijke stage/keuzeonderwijs. Kan dit doorgaan?
Per student en per locatie wordt afgestemd of het mogelijk is om je coschap of stage aan te vangen.
De studenten die zelf een keuzestage in het buitenland hebben geregeld verzoeken we zo spoedig mogelijk zelf contact op te nemen met de stagebegeleider/stagelocatie én met Bureau Internationale Samenwerking, international@vumc.nl, om dit af te stemmen.

Heeft dit besluit consequenties voor mijn studiepad?
Gezien de huidige ontwikkelingen kunnen we daar nu geen duidelijkheid over geven. Uiteraard word je geïnformeerd zodra hier meer over bekend is.

Ik heb nog meer vragen. Waar kan ik terecht?
Houd je VU-mail nauwlettend in de gaten. Heb je toch nog dringende vragen, neem dan contact op met ons (master.gnk@vumc.nl).