U bent hier:

Neurologie

Neuroloog, Amsterdam UMC
- Hoe bent u in deze functie terechtgekomen? Na geneeskunde promotieonderzoek gedaan in VUmc (neurologie, dementie) en toen doorgestroomd naar de opleiding tot neuroloog (VUmc) en daarna doorgestroomd naar de staf neurologie.
Wat heeft u geholpen in het maken van uw keuze? Ik heb afgewacht en na de coschappen bedacht welk vak ik het leukst vond. 
- Hoe kijkt u nu tegen uw keuze aan? Nog steeds de beste keuze als vervolgspecialisme. Ik denk dat ik ook gelukkig was geworden als ik wiskunde of natuurkunde had gestudeerd. 
Hoe ziet uw ‘normale’ werkdag/-week eruit? Elke dag is weer anders, en elk jaar ook. Op dit moment besteed ik veel tijd aan opleiden, naast patientenzorg en wetenschap. Dat is ongeveer 40%- 40%-20%. Ik heb van elke 4 weken er 1 waarin ik oproepdienst heb (dus zo’n 7 dagen per maand).
Wat voor patiënten ziet u vooral? Patienten met medicatie resistente epilepsie en patienten die een klinisch neurofysiologisch onderzoek moeten ondergaan.
Wat vindt u het leukst aan uw baan? De afwisseling, je komt met zeer veel mensen in aanraking en de autonomie dat je zelf invulling kunt geven aan de dingen die je moet doen.
- Wat vindt u minder leuk / moeilijk aan uw baan? De werkdruk, eigenlijk zouden er 9 dagen in een week moeten zitten.
Wat is uw tip voor de jonge (bijna) dokter die dit specialisme overweegt? Neurologie is vooral leuk als je houdt van analytisch denken. En laat je in de eerste jaren niet ontmoedigen, je komt in het begin niet toe aan het echt leuke werk, maar ben je vooral bezig om het zaalwerk onder de knie te krijgen (de patienten niet dood te laten gaan, bij wijze van spreken) en het leuke, de verdieping, komt daarna.

Neuroloog, Amsterdam UMC
- Hoe bent u in deze functie terechtgekomen? Via onderzoek en ANIOS ervaring.
- Wat heeft u geholpen in het maken van uw keuze? Interessant vak, boeiend, leuke omgeving om in te werken.
- Hoe kijkt u nu tegen uw keuze aan? Zou het zo weer doen!
- Hoe ziet uw ‘normale’ werkdag/-week eruit? Heel afwisselend in een academisch ziekenhuis, gemiddeld 2 dagen patiëntenzorg, 1 dag onderzoek en 1 dag onderwijs. Op donderdag werk ik als Medisch Expert bij Zorginstituut Nederland.
- Wat voor patiënten ziet u vooral? Zeer divers, passend bij mijn vak, onder andere neurovasculaire problematiek, chronische pijnpatiënten, functionele klachten. Acute en chronische patiënten.
- Wat vindt u het leukst aan uw baan? Dat het zo afwisselend is en je kan echt iets voor mensen betekenen, in de acute situatie, maar ook door goede uitleg te geven en met patiënten mee te denken. Recent mijn vak ook tijdelijk mogen uitoefenen op Bonaire. Sowieso leuk dat ons vak internationaal is, je netwerk houdt zeker niet op bij de Nederlandse grens.
- Wat vindt u minder leuk / moeilijk aan uw baan? Je kan niet iedereen beter maken, veel neurologische aandoeningen zijn chronisch, je kan patiënten wel helpen met hun ziekte verder te leven.
Wat is uw tip voor de jonge (bijna) dokter die dit specialisme overweegt? Wees nieuwsgierig en vraag door. Maak je ambitie bekend. En kijk naar de mens achter de patiënt.