Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Nieuwsberichten

 • LOCA enquête

  18 april 2017

  Beste coassistent,

  Jaarlijks houdt het Landelijk Overleg CoAssistenten (LOCA) een enquête onder alle coassistenten van Nederland. Met de enquête van dit jaar wil het LOCA inzicht vergaren hoe een masterstudent zijn master het liefst ingericht ziet. Hiermee willen we uiteindelijk aanbevelingen kunnen doen waarmee het onderwijs van coassistenten landelijk verbeterd kan worden. Input vanuit jouw ervaring als coassistent is daarbij essentieel!
  Leer jij in de master wat jij wil leren, zou jij al eerder een richting/specialisatie willen kiezen of zou de master juist zo breed mogelijk moeten opleiden? Wij horen graag jouw mening over deze onderwerpen.
  Ga naar www.loca.nu/enquete en vul de enquête in. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten en de resultaten worden volledig anoniem verwerkt.

  Doe mee en maak kans op een iPad mini 2 of een van de ABCDE cursussen van expertcollege!

  Bij voorbaat dank en succes!

  LOCA bestuur 2017

 • Nog maar 10 dagen om te stemmen! Het is tot 23 april mogelijk om je stem uit te brengen voor de Jan Heijlman Prijs. Jullie stem wordt zeer gewaardeerd, dus als je nog niet hebt gestemd doe dit dan nog voor de deadline! Bovendien maak je door te stemmen ook kans op een VVV-bon twv 50 euro, mooi meegenomen toch? 

  Je stem uitbrengen doe je hier: https://www.co-raad.nl/nl/formulieren/jan-heijlman-prijs-2017-stemformulier

  De uitreiking zal plaatsvinden op donderdag 1 juni in de zaal ‘de Waver’ in het VUmc van 17:00-18:30 uur, met aansluitend een borrel. 
  Toegang is gratis. Iedereen is welkom, zowel studenten als artsen/docenten en betrokkenen. 

  Bedankt voor het stemmen en we zien je graag 1 juni!

 • Op donderdag 20 april organiseert de Co-Raad de workshop Traumatologie, met als thema: ‘Stop de bloeding, red een leven’.

  Trauma is doodsoorzaak nummer 1 bij mensen onder de 30 jaar. Het merendeel van deze slachtoffers komt te overlijden aan de gevolgen van verbloeding. Omdat levensbedreigend bloedverlies in veel gevallen goed te controleren is totdat de patiënt in het ziekenhuis arriveert, wordt het beschouwd als een voorkombare doodsoorzaak.

  Onder begeleiding van traumachirurgen in opleiding, leer je tijdens deze workshop onder andere levensbedreigend bloedverlies te identificeren en op verschillende manieren deze te stelpen (drukken, aanleggen tourniquet, wound packing).

  Geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in via deze link, want het aantal plaatsen voor de workshop is beperkt!

  Datum: Donderdag 20 april 2017
  Tijd: Inloop vanaf 18:30 uur met soep en broodjes. Duur workshop 19:00 tot +/- 21:00 uur
  Locatie: MF-B034
  Kosten: €3,- (excl. transactiekosten)
  Vragen: Mail naar promotie@co-raad.nl

 • Sollicitaties bestuursfuncties Co-Raad VUmc GEOPEND!

  Wil jij je inzetten voor de belangen van coassisenten van het VUmc? Ben jij een enthousiaste coassistent die graag actief betrokken is bij het masteronderwijs? Lijkt het je leuk om leerzame workshops te organiseren voor je mede-coassistenten? Wil jij aan de slag binnen een gezellig team?

  Solliciteer dan nu naar één van de bestuursfuncties binnen Co-Raad VUmc.
  Wij zoeken:
  - Secretaris
  - Masterfunctionaris (2x)
  - Evenementen & PR functionaris

  In dit bestand vind je meer informatie over de verschillende bestuursfuncties.

  Stuur uiterlijk vrijdag 28 april om 23:59 uur een e-mail met CV en motivatiebrief naar bestuur@co-raad.nl.

  De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagavond 1 mei en dinsdagavond 2 mei.