Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Nieuwsberichten • George J.R. Maat is met zijn werk betrokken geweest als kernlid Landelijk Team Forensische Opsporingen bij het identificatieproces van honderden slachtoffers van grote incidenten. Zoals de vuurwerkramp in Enschede, de massagraven in Kosovo, de tsunami in Thailand en van de MH-17 slachtoffers in Oekraïne. Vaak werkte hij onder erbarmelijke omstandigheden, vechtend tegen warmte en tijd, strijdend tegen de lokale autoriteiten en primitieve techniek ter plaatse.

 • Geneeskeuze training

  26 augustus 2017

  'Keuzestress, hoe kies ik mijn toekomst?!' 

  Datum: woensdag 6 september
  Tijd: 19:30 - 22:30 uur
  Locatie: W.G. plein 265, 1054 SE Amsterdam
  Kosten: €20,- (i.p.v. €40,-), graag contant meebrengen op de avond zelf
  Inschrijven via: 
  https://docs.google.com/forms/d/1wR3znthS6Fif1F_NBQENLDCQyf4NDIr0DLqvEuXH2H8/edit

 • Co Feest AMC-VUmc

  26 augustus 2017

  22 september is het dan eindelijk zover, de voetjes van de coassistenten van het Meibergdreef en de Boelelaan kunnen gezamenlijk van de vloer! Trek die flippo’s, Pokémon kaarten en Jojo’s maar van de zolder want op 22 september gaan we Back to the Nineties. Het decennium waarin Duitsland herenigd werd, Nelson Mandela de eerste zwarte President van Zuid Afrika werd en de allereerste GTST op de beeldbuis verscheen. Het belooft een geniale avond vol nostalgisch goede hitjes te worden.

  Koop nu je kaarten via https://www.ticketkantoor.nl/shop/co-feest en wees er snel bij want if you snooze, you loose!
  Locatie: Auditorium – Generator Hostel (in het Oosterpark)
  Kosten: €5 (geen geld)

 • De opleidingscommissie van het Forensisch Medisch Genootschap (FMG) heeft ontzettend goed nieuws! De opleiding gaat namelijk helemaal veranderd worden, op weg naar volwaardige specialisatie. Een opleiding die meer aansluit bij deze tijd en de verscherpte Europese regelgeving voor medisch specialistische opleidingen. Het wordt een brede specialistische opleiding van 3-4 jaar met veel praktijk- en externe stages.
  Als forensisch arts vorm je een brug tussen de medische wereld en justitie. Je komt onder andere in aanraking met politie bij het verlenen van arrestantenzorg en de lijkschouw bij een vermoeden op een niet-natuurlijk overlijden. Ook ben je verantwoordelijk voor het verrichten van forensisch medisch onderzoek zoals sporenafname bij delicten. En dit is nog maar het tipje van de sluier!
  Waar er de laatste jaren een duidelijke trend zichtbaar is in de daling van het aantal beroepsplaatsen voor ANIOS, AIOS en ‘jonge klaren’ voor de meeste specialisaties, dreigt er bij de forensische geneeskunde juist een tekort aan artsen. Om te inventariseren hoeveel interesse er is bij jullie, coassistenten en artsen in spe, naar de forensische geneeskunde, vragen we jullie om de enquête van max. 5 minuten in te vullen.
  We zouden jullie ontzettend dankbaar zijn!
  De opleidingscommissie FMG